Wij krijgen gegarandeerd elke maand op dezelfde dag onze huurinkomsten.

Nadine Olieux, verhuurt haar ouderlijke woning

“Mijn ouders hebben steeds in de woning gewoond. Toen mijn vader stierf, ging mijn moeder naar het rusthuis en stond de woning een tijdje leeg. Het pensioen van mijn moeder was niet zo hoog en om de kosten van het rusthuis te helpen dragen, gingen we op zoek naar een manier om de woning te verhuren. Dankzij de buren zijn we bij de woonmaatschappij beland. We hebben een afspraak gemaakt en na de uitleg van de coördinator waren we meteen overtuigd.”

Hoe verloopt de samenwerking met het sociaal verhuurkantoor?

“In het algemeen zijn we zeker tevreden over de samenwerking. Toevallig waren er in de beginperiode enkele personeelswissel, waardoor er soms wat misverstanden waren, maar daarna was er een vlotte communicatie. We zijn heel tevreden over de samenwerking met de woningbeheerder van het RSVK. Hij heeft ons heel goed begeleid tijdens de renovatiewerken, waardoor er heel wat last van onze schouders viel.”

Wat is er voor jou het belangrijkste voordeel van een verhuur via het RSVK?

“Een grote geruststelling was dat we een teruggavegarantie kregen. Als we het contract beëindigen na negen jaar, zijn we zeker dat we de woning in dezelfde staat terugkrijgen.”

“Vooral na de gedane renovatiewerken was dat belangrijk voor ons. Daarnaast hebben we de garantie dat we iedere maand de huur ontvangen, ook al staat de woning even leeg. Er werden wel wat investeringen gevraagd, maar door de hogere premies die je als eigenaar van een sociaal verhuurde woning krijgt, is het financieel zeker interessant. Ook heb je als eigenaar weinig zorgen. De huurders worden regelmatig opgevolgd en als het tegenvalt qua hygiëne of overlast, dan neemt het RSVK de nodige stappen om dit in orde te maken.”

Zijn er ook nadelen?

“Als je verhuurt bij een RSVK ben je meteen gebonden aan een contract voor een langere periode. Maar dat hoeft niet per se een nadeel te zijn.”

Zou je een verhuur via het RSVK aanraden en waarom?

“Zeker en vast! Sowieso heb ik deze manier van verhuren al aan verschillende collega’s aangeraden. Het is leuk dat je zonder zorgen kan verhuren voor een langere periode en als er iets gebeurt, krijg je een oplossing aangeboden door het RSVK.”